Verkeerd IP in DNS

Keywords

DHCP DNS IP Remote Desktop werkt niet

Probleem

LAN Netwerk SBS 2008. Remote desktop van werkstation-1 naar werkstation-2 is plots niet meer mogelijk. RDP melding: kan machine niet vinden. Firewall instellingen zijn OK

Oorzaak

DNS naam evalueert naar een verkeerd IP. NSLookup Werkstation geeft bv. 192.168.2.16 terug. Dit IP is niet in gebruik. Dit komt weer omdat een update van DNS records in de DNS server niet lukken omdat de rechten op het DNS record verkeerd staan. Hiervan is de achterliggende oorzaak waarschijnlijk de conversie van Windows 2003 naar SBS 2008.

Oplossing

Werkstation-1, 2, 3, ..... hebben geen rechten om hun eigen DNS records te updaten. Na het toevoegen bij ieder DNS-record van de user Werkstation-x met schrijfrechten, kloppen de DNS records wel (na een tijdje!) met de DHCP records.