Externe SQL toegang met SQL Management Studio

Keywords

SQL remote toegang

Probleem

Geen toegang van buitenuit tot SQL server, hoewel de firewallinstellingen goed staan en de poort 1433 goed is doorverwezen naar de SQL server.

Oorzaak

Men dient het poortnummer bij de SQL-servernaam op te geven.

Oplossing

Bij gebruik van SQL Management Studio en het connecten met een externe server dient men de poortnummer bij de servernaam op te geven: "sqlserver.domein.com,1433"