Installatie MySQL ODBC driver: error 1918

Keywords

MySQL
ODBC driver version 8.x
error 1918

Probleem

Tijdens het draaien van het installatieprogramma van MYSQL ODBC driver versie 8.x wordt de volgende foutmelding getoond:

"Error 1918. Error installing ODBC driver MySQL ODBC Driver,
ODBC error 13: The setup routines for the MySQL ODBC Driver
could not be loaded due to system error code 126:
The specified module could not be found.
...myodbc8S.dll).. Verify..."

De driver wordt niet geinstalleerd.

Oorzaak

Het "Microsoft Visual C++ Redistributable Package for Visual Studio 2015, 2017 and 2019" is niet geinstalleerd.

Oplossing

Download het juiste (x64 of x86) Microsoft Visual C++ Redistributable Package for Visual Studio 2015, 2017 and 2019 van de Microsoft site op deze pagina:

https://support.microsoft.com/en-gb/help/2977003/the-latest-supported-visual-c-downloads

Installeer deze software en draai vervolgens het MYSQL ODBC Driver installatieprogramma opnieuw. Kies voor de "Repair" optie en de installatie zal nu wel lukken.