SBSMONITORING Database probleem

Keywords

SBSMONITORING Database limit exceeded Event 1827

Probleem

Eventlog MSSQL$SBSMONITORING CREATE DATABASE or ALTER DATABASE failed because the resulting cumulative database size would exceed your licensed limit of 4096 MB per database.

Oorzaak

Doordat SBS2008 SQL Express gebruikt heeft de logging database een limiet van 4 GB. Bij oude versies van SBS2008 kent de database nog geen cleanup stored-procedure.
Om deze cleanup stored-procedure te installeren zie andere links op het internet.

Deze oplossing voorziet in een handmatige cleanup van de database.

Oplossing

Deze oplossing voorziet in een snelle en handmatige cleanup:

• Stop eerst via services.msc de Windows SBS Manager service
  • Start op de SBS2008 server MS SQL Server Management Studio Express.
  • Connect met de SBSMONITORING database met de Windows login
  • Open Databases-SBSMonitoring-Tables
  • U kunt nu alle records wissen in de tables: EventLog, EventLogMessage, EventLogPath, EventLogProvider, EventLogSource, EventType, ExchangeMailbox, ExchangeUsage met behulp van SQL's
  • Klik nu met de rechtermuisknop op SBSMonitoring en kies Tasks-Shrink-Database
  • Herhaal bovenstaande met Tasks-Shrink-Files
  • Start via services.msc de Windows SBS Manager service weer op

Klaar!